Vaillant Thermocompact 2000 VCW 255/2e

Ik heb een 2000 VCW 255/2e ketel maar ga mijn huis verbouwen. We gaan van ongeveer 480 m3 naar ongeveer 600 m3 over drie verdiepingen. Weet iemand of deze ketel dat aankan?

8 Answers

Harrie_THarrie_T6 Jun 2006
Op de site van Nefit, vindt je een handige manier om uit te zoeken hoe groot je ketel moet zijn. Uiteraard is het een advies wat gebasseerd is op hun eigen ketel. Maar misschien heb je er wat aan. Zowiezo is het een goede ketel leverancier. http://www.nefit.nl Een andere aan te raden fabrikant is AGPO. gr.
Reply
Harrie_THarrie_T6 Jun 2006
het vermogen is zeker niet voldoende. De inhoud van de woning waar u over spreekt is ongeveer 2 -3 keer de inhoud van een normale woning. Als al deze ruimte verwarmt moet worden dan is een veel grotere ketel nodig. Hier kunt u een berekening vinden. http://www.doehetzelfcv.nl/ Overigens bij een dergelijk grote woning is het wellicht interessant om eens te denken aan een warmte pomp. Dat kost iets meer aan investering maar dat verdiend zich wel weer terug. Overigens ik zou nooit een Remeha nemen. Ook veel installateurs zijn er niet zo positief over. succes.
Reply
thepapabearthepapabear6 Jun 2006
Sorry, only English.
Reply
cv-boycv-boy5 Jun 2006
Nog even een aanvulling op mijn vorige antwoord. Uw ketel heeft op dit moment al te weinig vermogen en bij uitbreiding helemaal,er moet dus meer vermogen bij. Als de ketel die u nu heeft niet te oud is kunt u ook overwegen om er een tweede ketel naast te hangen in een zo genaamde cascade schakeling. Dit werkt als volgt,in de warmere periode heeft u niet het volledige vermogen nodig zodat er dus met 1 ketel gewerkt kan worden om de boel op temperatuur te houden. In de winter periode heeft u meer vermogen nodig en zal automatisch de tweede ketel bij springen om de boel op temperatuur te brengen. Een ander voordeel is gaat er onverhoopt 1 ketel in storing dan bent u nog niet van alle warmte verstoken alleen zal het iets langer duren voor dat het warm in huis is en heeft u de tijd om de storingsmonteur langs te laten komen. Verder is het voordeliger stoken dan wanneer u 1 grote cv ketel neemt,hebt u weinig vermogen nodig dan brand er maar 1 ketel hebt u veel vermogen nodig dan branden ze allebei. Neem dit eens in overweging,het is goedkoper in aanschaf dan 1 grote ketel met het zelfde totaal vermogen. Succes.
Reply
leo6350371leo63503715 Jun 2006
nee je verwarmingsketel kan dit nu al net aan dus je moet een grotere cv ketel hebben succes vrgr Leo
Reply
lamawaaielamawaaie5 Jun 2006
Dat s wel een gigantische huis qua inhoud...dat wordt vervangen want geen enkele standaard ketel is bereid op zo'n volume...
Reply
cv-boycv-boy5 Jun 2006
Als de vermogensberekening er op losgelaten wordt dan zou u nu al een ketel hebben met te weinig capaciteit. Deze Vaillant VCW 255/2E heeft een nominaal vermogen van ongeveer 24,6 kw terwijl er volgens de berekening toch minimaal 32 kw in zou moeten zitten. Gaat u dus uitbreiden naar 600 m3 dan zou u volgens de berekening te kort komen en moeten omzien naar een andere ketel. Succes.
Reply
FruitSpikeFruitSpike4 Jun 2006
Bij www.atho.nl kun je een vermogensberekening doen. Samen met het vermogen van je ketel (af te lezen op je typeplaat) kun je bepalen of de ketel je huis nog warm kan krijgen. Mocht je tekort komen dan heb ik nog een tip voor je: Remeha heeft een nieuwe lijn HR, zeer compacte combi ketels. Van appartement tot villa verwarmt met de Avanta (nl.remeha.com).
Reply
Didn't find an answer?Ask your question