Hoe sluit ik een nieuw snoer aan bij mijn kookplaat?

Ik heb een Pelgrim elektische kookplaat overgenomen voor in een jongerenwoning zonder gas. Er zit daar gewoon origineel perilex 2 fasen 230V,dus de installatiesituatie is wel in orde, maar het aansluitsnoer van de kookplaat zelf was hergebruikt en er werd een andere los bijgeleverd. Hoe sluit ik dit snoer nou weer aan? Op het aansluitblok staat 1,2,3,4,5 en aarde, groen/geel zit gewoon op aarde; blauw zit op 5; en op 2 zit een witte en een grijze samen. maar er hangen er ook twee los, die zijn losgehaald en lijken niet te zijn gebruikt. Het snoer, waar de stekker al aan zit, heeft blauw, bruin, geel/groen, en 2 x zwart. Hopende op een snelle reaktie, kan nu niet koken.

2 Answers

JockeJocke21 Nov 2006
ik heb werkelijk geen idee
Reply
geb123geb12321 Nov 2006
Ik durf zonder het gezien te hebben hier geen eenduidig antwoord op te geven. Heb je misschien een handleiding met aansluitschema? Of kun je het type op de website van Pelgrim vinden? Het zou kunnen dat de voorgaande eigenaar iets gewijzig heeft. Ken je geen elektricien of iemand die er verstand van heeft die er even naar kan kijken.
Reply
authorroccovh 21 Nov 2006
staat totaal geen typenummer op nee, en op de site van pelgrim kwam ik ook niet verder nee, hij lijkt het meest op type 654 maar dan een beetje ouder. normaalgesproken heb je natuurlijk 5 draden, maar omdat er in het aansluitblok maar 3 zitten denk ik dat hij maar op 1 fase 220 gedraaid heeft. Verder heb ik geen handleiding of schema, maar heb dezelfde vraag ook bij pelgrim zelf gesteld, dus misschien komt daar antwoord op. Ik denk dat ik het zowieso maar aan een elektricien ga overlaten want het is toch wel link, dat hele ding is van ijzer natuurlijk he. Toch bedankt voor je reaktie.
Didn't find an answer?Ask your question