Bauknecht TRKK6850 wordt niet meer warm

Mijn Bauknecht wasdroger TRKK6850 wordt niet meer warm, nu heb ik al van alles gelezen, de achterkant van het apparaat eraf gehaald en zou niet weten waar ik nu naar moet zoeken. Wie kan mij helpen?

1 Answer

Kees_Kees_21 Aug 2008
Op de aansluitingen van het verwarmingselement zitten twee veiligheidsthermostaten. Veel voorkomend is dat er een defect is. Ze moeten normaal gesproken 0 ohm doormeten. Indien defect moeten ze allebei vervangen worden. Vaak moeten dan ook de aansluitstekkers opnieuw aangezet worden, indien deze verbrand zijn. Een tweede mogelijkheid is dat het verwarmingselement defect is, ohms te meten, moet 21,5 - 24,5 Ohm meten. Een derde is dat een van de relais op de besturingsprint defect is. Met name het relais K1 dient voor aansturing van het verwarmingselement. Het is ook mogelijk dat alleen de soldeercontacten op de printplaat slecht of verbrand zijn, dan kan doorsloderen al helpen. Het heeft alleen zin dergelijke reparatiepogingen zelf te ondernemen als je op zijn minst redelijk thuis bent in (ohms meten van) elektrische circuits en kunt solderen.
Reply
authorciska1968 21 Aug 2008
hoi Kees, Bedankt voor je antwoord, ik denk idd dat ik er niet zelf aan ga beginnen maar iemand laat komen, ben niet technisch genoeg hiervoor.
Didn't find an answer?Ask your question